V Trbovljah gradijo nov podjetniški inkubator (ZPI). Občina Trbovlje bo zanj namenila okoli 400 tisoč evrov. Od Evropskega sklada za regionalni razvoj bo prejela še približno 1,2 milijona evrov evropskih sredstev, dodatnih 410.000 evrov pa iz državnega proračuna.

Inkubator dobiva končno podobo. Gradijo ga v ekonomsko poslovni coni za stavbo nekdanje Iskre. Vsa dela potekajo po načrtih, zato bo ZPI kmalu dobil končno podobo. Gradbeno obrtniška in instalacijska dela so po informacijah vodje nadzora projekta Jerice Zidar iz podjetja Degar v glavnem zaključena.

V zimskih mesecih izvedli vsa keramičarska in pleskarska dela, položili talne vinilne obloge in montirali notranja vrata. Montirana je tudi vsa sanitarna oprema, radiatorji in toplotna postaja, vse notranje in zunanje enote klimatskih naprav in prezračevanja. Prav tako so zaključili s  fino montažo električnih inštalacij objekta. Zaključena so vsa fasaderska dela, urejena zunanja meteorna kanalizacija ter vsi komunalni priključki. V naslednjih tednih, ko bodo temperature to dopuščale, bo urejena in asfaltirana tudi okolica objekta. Izvajalce čaka še montaža opreme.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekTehnike varjenja
Naslednji članekTea Kralj srebrna