petek, 16 maja, 2025

Iz te kategorije

Zasavske kmetije nagrajene

Pretekli konec tedna je na Ptuju potekala že 30. prireditev Dobrote slovenskih kmetij. Osrednji del prireditve predstavlja državno ocenjevanje prehranskih izdelkov s kmetij in razstava nagrajenih živil. V okviru te prireditve lahko dobrote, ki so rezultat njihovega dela, oddajo v oceno le kmetije – članice kmetijskih gospodarstev. Letos je sodelovalo tudi 19 kmetij iz Zasavja. Kar nekaj jih je bilo uspešnih in so za senzorično kakovost poslanih živil prejeli priznanja.

Kmetija Sešlar iz Podlipovice je prejela priznanja za mlečne izdelke iz ekološke biodinamične pridelave – zlato priznanje za albuminsko skuto, za poltrdi sir srebrno, za surovo maslo pa bronasto priznanje.

Albin Ravnikar s Spodnjih Izlak je prejel zlato priznanje za kruh iz krušne peči in bronasto za orehovo potico, Ana Zakonjšek iz Knezdola zlato priznanje za ajdov mešani kruh, Franc Lazar iz Orehovice pa je za gozdni med prejel bronasto priznanje.

Ivanka in Tomaž Rožej iz Turja sta prejela zlato priznanje za jabolčni čips in za motni jabolčni sok ter bronasto priznanje za bistri jabolčni sok, Jože in Zdenka Kreže iz Podkraja pa zlato priznanje za jabolčni sok, ter bronasto priznanje za jagodno marmelado.

Matej Pust z Dola pri Hrastniku je prejel zlato priznanje za šampinjone v kisu in cvetlični med, srebrno priznanje pa za kislo zelje in kisane zeljne glave.

Erna Deželak z Dola pri Hrastniku je prejela zlato priznanje za krhke flancate, Ani Draksler pa zlato priznanje za fini šarkelj.

Savus

Foto: arhiv KGZS

Previous article
Next article

Isti avtor