četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavc leta

Prireditev Zasavc leta bo letos gostovala v Hrastniku. Vabljeni na prireditev, na kateri bomo počastili izjemne Zasavke in Zasavce. Prireditev bo v sredo, 22. februarja, ob 19. uri v Delavskem domu Hrastnik.

Poleg Zasavca leta 2022 bomo takrat proglasili tudi Zasavce leta za tista leta, ko prireditve zaradi kovida nismo mogli postaviti na oder. Torej bodo v središču pozornosti še Zasavci leta 2019, 2020 in 2021, ki jih je izbral Upravni odboro Akademije Zasavc leta. Nominiranci za Zasavca leta 2022 so: Nermin Bajramović, Marjetka Bizjak, Darko Jorgić in Vlado Poredoš.

Zasavci leta se bodo pridružili dosedanjim Zasavcem leta: dr. Juretu Knezu in Andreju Orožnu (2013), Andreju Božiču (2014), Simonu Tanšku (2015), Gašperju Ovniku (2016), Dušanu Kastelicu (2017) in dr. Maši Jazbec (2018).

V kulturnem programu bodo tokrat nastopili člani Mešanega pevskega zbora Prosavus pod vodstvom zborovodje Aljaža Bastiča. Predstavili se bodo z zanimivim programom, med drugim bodo zapeli tudi tri pesmi Tineta Beca, ki je uglasbil pesmi ene najboljših slovenskih liričnih pesnic, ki je korenine pognala v Zasavju, Vide Taufer. Pesmi imajo skupen naslov Podobe v maju, naslovi pa so enostavni: Jutro, Poldan in Večer.

Slavnostna govornica na prireditvi bo dr. Maša Jazbec, Zasavka leta 2018, ki obljublja zanimiv pogled na sodobno Zasavje, ki ga bo popestrila še s posebno gostjo. Prav z nestrpnostjo pričakujemo njen nastop.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor