ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Zasavc leta 2019 je Tomaž Berginc

Upravni odbor Akademije Zasavc leta je odločil, da bo izbral Zasavce leta tudi za obdobje korone, ko prireditve ni bilo mogoče pripraviti. Tako so na prireditvi v sredo, 22. februarja, ki je potekala v Delavskem domu Hrastnik, podelili tudi nazive Zasavc leta 2019, 2020 in 2021. Naziv Zasavc leta 2019 so podelili direktorju skupine Eti Elektroelement Izlake Tomažu Bergincu.

Tomaž Berginc je vodenje največjega zasavskega podjetja Eti Izlake prevzel leta 2007. Eti ima 13 hčerinskih družb ter posluje v preko 60 državah, kjer ustvarijo 92 odstotkov prihodkov. Podjetje je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci komponent za stanovanjske in poslovne inštalacije, distribucijo električne energije za nizko in srednjo napetost ter močnostno elektroniko in polprevodnike. Je tretji največji proizvajalec varovalk na svetu.

Odlični rezultati poslovanja so plod lastnega razvoja proizvodov, v podjetju je razvita inovacijska dejavnost, sodelujejo z domačimi in tujimi fakultetami in inštituti. Družbeno odgovornost podjetja potrjujejo pozitivni odnosi z lokalno javnostjo, saj ETI zagotavlja sponzorsko in donatorsko podporo številnim športnim, kulturnim, izobraževalnim, humanitarnim in okoljskim projektom v lokalnem okolju.

Tomaž Berginc je za svoje delo v tem podjetju leta 2019 prejel najvišje priznanje Gospodarske zbornice Slovenije – nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, zato mu je Akademija Zasavc leta podelila za leto 2019 tudi priznanje Zasavc leta.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor