Zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov bo od ponedeljka, 31. januarja, od 7. ure do najkasneje 18. marca. do 17. ure popolna zapora glavne ceste Hrastnik – Boben. V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah. Obvoz bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Na četrtkovem sestanku predstavnikov občine, izvajalca del in predstavnikov KS Boben so se dogovorili nekaj pomembnih stvari za krajane KS VBoben.

Za šoloobvezne otroke je dogovorjen prevoz s prevoznikom Nomago. V ponedeljek zjutraj bo prevoz v šolo potekal kot običajno, nazaj pa po obvozu čez Trbovlje. Vsi učenci vozači oziroma njihovi starši bodo natančnejša navodila prejeli v šoli.

Za dijake, študente in zaposlene brez lastnega prevoza bo dvakrat dnevno organiziran brezplačen prevoz s prevoznikom Lakner. Izvajalec prevoza prosi, da se vsi zainteresirani za prevoz prijavijo na telefonsko številko 041 706 322 (Milan Lakner). Predvidoma bo prevoz zjutraj potekal ob 5.25 iz Bobna, nazaj iz Hrastnika pa ob 15. uri.

V času zapore bo za dodatne prevoze na voljo avto izvajalca del AGM Nemec. Ti prevozi bodo namenjeni vsem krajanom za dostop do Hrastnika, predvsem starejšim za nakupe, obisk zdravnika … oziroma za vse opravke, za katere krajani nimajo svojega prevoza. Vozilo bo imelo voznika prostovoljca, ki ga lahko pokličejo in se z njim uskladijo za prevoz (prvi teden: Andrej Šubic – 040 131 176; drugi teden: Danilo Hriberšek – 041 745 872; tretji teden: Dušan Ustar – 051 646 299).

Če bo avto izvajalca del preobremenjen, bo na razpolago tudi avto Občine Hrastnik – Prostofer. Ta bo na voljo predvsem za obisk zdravnika. Za rezervacijo prevoza je potrebno poklicati na 080 10 10 (vsaj en dan vnaprej).

Člani sveta bodo sestavili preglednico vseh krajanov, ki bodo potrebovali redni prevoz, in poskušali čim bolj uskladiti njihove potrebe po prevozih.

Savus

Foto: arhiv Savus