V Zagorju so danes izobesili rdeče zastave, kar nakazuje začetek navijanja za Primoža Rogliča, ki bo na 77. kolesarski dirki po Španiji branil naslov zmagovalca Vuelte.

Primož Roglič je bil skupni zmagovalec dirke po Španiji v zadnjih treh letih, z letošnjim bi se vpisal v zgodovino. Bil bi namreč prvi kolesar, ki bi na Vuelti zmagal štirikrat zapored. S štirimi zmagami bi se pridružil Špancu Robertu Herasu, ki je zmagal v letih 2000, 2003, 2004 in 2005. Trikrat sta na tej tritedenski dirki slavila samo še dva kolesarja. Švicar Tomi Rominger je zmagal v letih 1992, 1993 in 1994, Španec Roberto Contador pa v letih 2008, 2012 in 2014.

»V občini Zagorje ob Savi na območju Kisovca, Izlak in Zagorja plapola okoli 80 zastav, ki kažejo, kako močno smo Zagorjani povezani s Primožem in zanj stiskamo pesti,« so sporočili z Občine Zagorje ob Savi. Prav gotovo bodo pesti za Rogliča stiskali tudi drugod po Zasavju in Sloveniji. Pa tudi po svetu, saj ima priljubljeni Rogla po vsem svetu precej navijačev. Vsi upajo, da si je Primož po hudem padcu na Tour de Francu (saj se spomnite bale sena sredi ceste …) opomogel in bo brez večjih težav vozil po Španiji. Dirka se prične danes v Utrechtu na Nizozemskem.

MP

Foto: arhiv Savus