RK Zelene doline Žalec : RK Zagorje 25:29 (10:14)
Žalec – Športna dvorana 1. Osnovne šole Žalec, gledalcev 150, sodnika: Štrigl, Ocvirk.

RK Zelene Doline Žalec: Križan, Danijel, Čede, Lah, Oder, Krulec, Turnšek 9(3), Čerenjak 2, Potočnik, Košir, Frangež, Pirc 4, Kompan , Korotaj 9, Strnad.

RK Zagorje: Vozelj, Petrukhina 15(2); Krajnc 5, Stanko 4, Panger 1, Rebolj 11, Voglar 1 (1), Ugrin 4(1), Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Benko 4, Skrinjar.

Sedemmetrovke: Zelene doline 6 (4); Zagorje 1(1);

Izključitve: Zelene doline 8 minut; Zagorje 8 minut;

 

Derbi kroga je na trenutke prinesel borbeno in izenačeno srečanje, v katerem so aktualne državne podprvakinje povsem upravičile vlogo favorita in vodile celotno srečanje. Zagorjanke so takoj povedle 0:2. Vendar se domačinke prvič in zadnjič na tekmi izenačile v 9. minuti na 4:4.

Zagorjanke so imele v vratih razpoloženo novinko Alexsandro Petrukhino, ki je popravljala tehnične napake svojih soigralk in spravljala v obup domačinke. Zagorjanke nikakor niso mogle povečati vodstvo na več kot štiri zadetke. Tako je bilo tudi ob polčasu.

Drugi polčas so bolje začele domačinke. Zagorjankam nikakor ni steklo v napadu. To so Žalčanke izkoristile in se v 42. minuti približale na gol zaostanka. Vendar so Zagorjanke hitro odgovorile in že v 45. minuti povedle 18:22 in v 51. minuti 20:25. Tekma je bila takrat odločena. Navijači Zagorja, ki so se zbrali v velikem številu, so že začeli slaviti novo zmago.

Ob že omenjeni vratarki Petrukhini velja pri gostjah pohvaliti še Janjo Rebolj (11 zadetkov) in tudi novo igralko v zasavskih vrstah Aneto Benko za odlično igro v obrambi in za štiri zadetke, ki jih je dala v najbolj pomembnih trenutkih tekme. Pri Žalčankah sta malce izstopali Jasna Turnšek in Patricija Korotaj.

DL

 

Prejšnji članekGodalni orkester napolnil dvorano
Naslednji članekValentinovo