Letos sta se dve ekipi Občinskega združenja slovenskih častnikov (OZSČ) Zagorje ob Savi prvič udeležili strelskega tekmovanja z avtomatsko puško, ki ga tradicionalno organizira OZSČ Slovenska Bistrica na strelišču Velenik.

Letošnje tekmovanje je bilo poleg preizkusa usposobljenosti posameznih ekip namenjeno tudi počastitvi 25. obletnice delovanja Zveze slovenskih častnikov v samostojni Sloveniji. Tekmovanja se je udeležilo 27 ekip z 81 tekmovalci. Tekmovanje je bilo odlično organizirano, popestrila pa ga je še predstavitev zdravstvene enote Role 2LM MTF (lahka premična bolnišnica Role 2), ki ima sedež v Vojašnici Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici. Ob strelišču so pripadniki te enote pripravili predstavitveno točko za vse udeležence tekmovanja, med tem ko so čakali pred prihodom na strelsko linijo.

Po zaključenem tekmovalnem delu, so organizatorji udeležence povabili v prostore OZVVS Slovenska Bistrica, kjer so pripravili razglasitev rezultatov. Pokale in medalje so podelili župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar, podpredsednik Zveze slovenskih častnikov Miran Fišer, predsednik OZSČ Slovenska Bistrica Karl Mali in vodja tekmovanja Iztok Leskovar. Po podelitvi pa so organizatorji pripravili še okusno zakusko.

Savus

Foto: arhiv OZSČ Zagorje