Ugašanje lučk čez noč? Sijajno, in to za vse tudi za okolje.

Projekt Life IP Care4Climate v praznični čas vstopa s kampanjo Zadnji ugasne lučke in spodbuja k ugašanju novoletnih lučk tako v resničnem kot tudi virtualnem svetu. Spletni kliki, ki bodo ugasnili lučke, se bodo pretvorili v sredstva za nakup varčnih žarnic za energetsko ogrožene družine.

Tudi v tokratnem veselem decembru je praznično vzdušje, ki ga pričarajo tudi lučke, v polnem razmahu, vendar lahko te po tem, ko nam narišejo nasmešek na obraz in se odpravimo spat, ugasnemo, da ne svetijo brez potrebe. V letošnjem prazničnem času zato v okviru projekta Life IP Care4Climate s pobudo Zadnji ugasne lučke spodbujamo k sijajni novi navadi – ugašanju prazničnih lučk čez noč doma, v pisarnah in drugod.

Vsako dejanje šteje – vsakdo lahko z ugašanjem lučk enostavno prispeva k prihranku električne energije, obenem pa tako vsi na dolgi rok prispevamo k skupni odgovornejši rabi energije in naravnih virov, prihranku energije in ohranitvi okolja.

A ugašanje lučk je več kot zgolj nova navada, ki je dobra za okolje, saj ima tudi dobrodelno noto. Na spletnem mestu https://samo1planet.si/zadnji-ugasne-lucke/ lahko s klikom lučke ugasnete tudi simbolno. Vsak »ugasek« je vreden 1 evro, z zbranimi virtualnimi »ugaski« pa bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje prispevali za nakup varčnih žarnic za energetsko ogrožene družine.

Naj bo to le eden od premikov k sijajnim navadam, ki naj se nadaljujejo tudi v letu 2023, da bo prihodnost za kanček svetlejša in še bolj enkratna, saj imamo #samo1planet.

Savus

Foto: Life IPCare4Climate