četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Začel se je Festival Bogenšperk

Z odprtjem likovne razstave Moments of the Soul se je na gradu Bogenšperk v petek, 24. maja zvečer začel jubilejni deseti Festival Bogenšperk. Festival se je nadaljeval s koncertom Ota Pestnerja in Tonija Povšeta v grajskem atriju.

Ob odprtju Festivala Bogenšperk je direktor Javnega zavoda Bogenšperk Peter Avbelj med drugim dejal, da je festival, ki je s presledki nastajal zadnji dve desetletji, posebej intenzivno pa v zadnjih letih, zdaj dobil svojo prepoznavno vsebino in se je uveljavil tudi v lokalnem okolju. Prepoznavnost mu dajeta predvsem ime, povezano z enim najbolj poznanih gradov na Slovenskem, ter pestrost žanrov, ki segajo od glasbenih nastopov uveljavljenih slovenskih umetnikov do kulinaričnih razvajanj, ki zadostijo okusom širših množic. Festival tudi spodbuja in izvaja mednarodna sodelovanja ter je stičišče ustvarjalcev lokalnega družbenega dogajanja.

V okviru Festivala, ki ga izvaja Javni zavod Bogenšperk pod častnim pokroviteljstvom župana Blaža Izlakarja in Občine Šmartno pri Litiji, se bo od maja do septembra na gradu in v Šmartnem skupaj zvrstilo več kot 20 glasbenih, kulturnih in kulinaričnih dogodkov.

Savus

Foto: Žiga Felkl


 

Isti avtor