Javna agencija RS za varnost prometa pripravlja zanimiv projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu, v katerem vzpodbujajo starejše voznike za osebno usposabljanje.

Z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi čim dlje ostali mobilni, so na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, DARS-om, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Rdečim križem Slovenije in drugimi, pripravili projekt »Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu«, s katerim izvajajo celovite preventivne dogodke oz. usposabljanja za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.

Projektu se je priključil tudi Svet za preventivo v cestnem prometu občine Trbovlje. V torek, 24. maja, ob 9.30 bodo v predavalnici Društva upokojencev Trbovlje pripravili brezplačno usposabljanje za starejše voznike. Z njim želijo dodatno informirati starejše voznike in s tem povečati varnost v prometu ter izboljšati njihovo mobilnost.

Vse, ki jih usposabljanje zanima, vabijo, da se nanj prijavijo na telefonski številki 03 56 27 983 (Zvonka Benko) oziroma po elektronski pošti na naslov zvonka.benko@trbovlje.si najkasneje do petka, 20. maja.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje