Igor Gošte in Sabina Karaman sta na 11. Zasavskem humanitarnem teku skupaj z dobrimi ljudmi in pomočjo organizacij za onkološke bolnike zbrala več kot 5 tisoč evrov.

Tekača sta tekla v petek, 13. maja, med 8. uro zjutraj do 19. uro zvečer. Tradicionalni Zasavski humanitarni tek so tokrat prvič pripravili v Hrastniku. Ne pa tudi zadnjič, saj so organizatorji veseli, da se je teka udeležilo res lepo število tekačem in tistih, ki so se po atletski stezi le sprehodili.

Med udeleženci je bilo tudi nekaj olimpijcev, srebrni kajakaš z OI Peter Kauzer, onkološka bolnica, častna pokroviteljica humanitarnega teka in nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič in nekdanji sankač Domen Pociecha. Obema tekačema pa so se čez dan pri teku pridružili tudi številni tekači, otroci iz vrtcev in šol, znani Zasavci in Slovenci. Prireditev so, kot vselej doslej, pomagali organizirati prostovoljci DPM Trbovlje.

Za dober namen so tokrat zbrali več kot 5 tisoč evrov. Vodja skupine za samopomoč Društva onkoloških bolnikov Trbovlje oziroma Lidija Hutar je bila zelo vesela zbranih sredstev, ki jih bodo porabili za krajšo rehabilitacijo svojih članic in članov. »S tem, ko ozdraviš, ni konec zdravljenja, kasneje moraš še sam poskrbeti za razne rekreativne dogodke, se odpraviti v zdravilišča, ki pa si ga marsikateri bolnik ne more privoščiti. Z zbranim denarjem želimo omogočiti kar največ našim članom eno ali dvodnevno razvajanje v enem izmed zdravilišč.«

»V vseh teh letih se je izvedlo “en kup fajnih” humanitarnih akcij. Vedno smo se skupaj odločali komu in na kakšen način pomagati. Ali so bile to potrebe otrok za zdravljenje, ali pomoč družinam v stiski, pomoč invalidom. Na ta način smo pomagali otrokom, odraslim in institucijam. V vseh teh letih smo zbrali več kot 40 tisoč evrov,« je povedala sekretarka DPM Trbovlje Lavra Izgoršek.

Ta dan so v Športnem parku Log v Hrastniku pripravili tudi otvoritev prenovljene atletske steze.

MP

Foto: MP