Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so vseslovenska promocijska kampanija, v katero se Zasavska ljudska univerza (ZLU) skupaj s partnerji vključuje že vrsto let. Z brezplačnimi prireditvami  ozaveščamo, da je znanje pomembno; vsako učenje vpliva na osebno, poslovno in na družbeno življenje v lokalni skupnosti. Letošnja krovna tema festivala TVU je Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Tedni vseživljenjskega učenja potekajo od 9. maja do 12. junija. K sodelovanju je Zasavska ljudska univerza uspela pritegniti 51 različnih organizacij, društev in zavodov iz vseh treh zasavskih občin, ki so pripravili pester nabor več kot 80 zanimivih breplačnih prireditev (predavanj, delavnic, sejmov, športnih dogodkov, odprtij, razstav …). Dogodki so namenjeni vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij.

Vrhunec dogajanja bo Parada učenja v sredo, 25. maja med 9. in 18. uro na novi lokaciji Zasavske ljudske univerze na Cankarjevem trgu v Zagorju ob Savi. Vključevala bo odrsko dogajanje, stojnice in različne delavnice. Glede na to, da so bile v času epidemije najbolj prikrajšane ranljive ciljne skupine, bomo njim namenili posebno pozornost in jih vključili v aktivnosti pod sloganom Zdrav duh v zdravem telesu. S festivalom želimo obuditi pozitivno vzdušje, druženje in prijetna doživetja. Omogočen bo tudi ogled prenovljenih prostorov ZLU.

Na paradi bodo se bodo obiskovalci lahko vključili v različne kotičke:  za zdrav duh v zdravem telesu in sproščanje, za humor in srečo, za ustvarjanje in ročne spretnosti, povezovanje med generacijami, za promocijo prostovoljstva, krepitev digitalnih veščin, za otroke s posebnimi potrebami itd.  V popoldanskem času pa bodo tudi druge aktivnosti, in sicer kulinarična delavnica, terapija s kužki, telovadba za starejše, sproščanje ob zvočni kopeli, tekaški krog  v Evroparku …

Več o pestrem brezplačnem programu prireditev TVU 2022 najdete na spletni strani Zasavske ljudske univerze.

Savus

Foto: arhiv ZLU