Policisti so pretekli teden z vikendom vred imeli kar precej dela. Obravnavali so štiri prometne nesreče in dve kršitvi javnega reda in miru. Dvakrat so posredovali zaradi nasilja v družini in lahkih telesnih poškodb. Ukvarjali so se tudi z drogami (dvakrat), krajami (dvakrat), vlomom v avto, vsiljivim beračenjem, zatajitvijo in grožnjami. Precej dela je bilo zaradi neurja, ustavili so drogiranega voznika in dve alkoholizirani voznici. Ena je povzročila prometno nesrečo.


PP Hrastnik

V ponedeljek so osebi zasegli vrečko z neznano posušeno rastlino (sum konoplja).

V torek je na cesti Prapreče – Bevško na vozilo padla večja veja in ga poškodovala. Materialna škoda znaša okoli 2.000 evrov, v dogodku ni bil nihče telesno poškodovan.

V sredo zjutraj so jih obvestili o električnem vodniku, ki je videl nad cesto. Zadevo so sanirali delavci elektro podjetja.

Obravnavali so trčenje v parkirano osebno vozilo, neznani voznik je s kraja odpeljal brez da bi oškodovancu nudil podatke.

Zvečer so jih obvestili o podrtem drevesu in kamenju na cesti. Policisti so kraj zavarovali in urejali promet do sanacije.

V četrtek zvečer so policiste obvestili o nasilju v družini in povzročitvi lahkih telesnih poškodb.

Obravnavali so kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe v Zagorju ob Savi.

Zvečer so jih obvestili o podrtem drevesu čez cesto na relaciji Zagorje-Renke. Policisti so kraj zavarovali in urejali promet do sanacije.

Ponoči so jih obvestili o kaznivem dejanju lahke telesne poškodbe na območju Zagorja ob Savi.

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V soboto so ustavili voznika osebnega vozila, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku. V večernem času so v dveh primerih intervenirali zaradi kršenja javnega reda in miru s glasno glasbo. Kršiteljema so izrekli opozorilo.

Občanu so zasegli manjšo količino snovi, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali kaznivi dejanji tatvine v trgovinah.

V sredo v nočnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (osebnega vozila).

V petek v dnevnem času so prejeli prijavo vsiljivega beračenja pred trgovinami. Zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru so državljanki Romunije izdali plačilni nalog.

Okoli 20. ure je na Majcnovi cesti v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni upoštevala pravil prednosti in trčila v drugega voznika osebnega vozila. V nesreči se je lahko telesno poškodovala. Voznici so odredili preizkus z alkotestom, ki je bil pozitiven (0,69 mg/l). Sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so pri kontroli prometa ustavili voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,44 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznico so pridržali, začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje, čaka jo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari: laka na osebnem vozilu na območju Hrastnika.

Obravnavali so prometno nesrečo s samoudeležbo v Zagorju ob Savi. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Kisovcu, kjer je povzročitelj odpeljal s kraja trčenja.

V sredo so policiste obvestili o kaznivem dejanju zatajitve najdenega denarja na bankomatu v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so vlom v parkirano vozilo na območju Trojan. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 350 evrov.

V četrtek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja groženj.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini na območju Zagorja ob Savi.

V nedeljo so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru. Kršitelja čaka postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus