V Hrastniku delajo prostor za gradnjo OIC, v kateri bodo dobile prostor nove stavbe Steklarne in TKI. Junija se je poslovila steklarska kolonija, v teh dneh rušijo stavbe nasproti kemične tovarne.

Evropski projekt, vreden 4,5 milijona evrov, je vse bližje realizaciji. Izvajalci del so se najprej lotili rušitev ob glavni cesti, da bo glavna cesta zaprta čim manj časa, promet pa oviran le nekaj dni. Za zadnjo rušitev je potrebna še izpraznitev trgovine.

Medtem so pričeli v gospodarski coni z gradnjo prve pilotne stene in platoja, kjer bosta po zaključku pripravljalnih del lahko širili dejavnost družbi Steklarna Hrastnik in TKI Hrastnik. Izvajalec AGM Nemec zagotavlja, da dela potekajo po planu in zaenkrat ne prihaja do zamud. Tako kot ostali gradbinci imajo nekaj težav zaradi pomanjkanja materialov, vendar jih zaenkrat uspešno rešujejo.

OIC Steklarna – TKI Hrastnik bo novim dejavnostim nudila 1,24 hektarja uporabnih površin, boljši bodo pogoji za delovanje podjetij in njihovo poslovno okolje, odprte poti do boljše urejenosti delovnega okolja, povečalo naju bi se tudi število novih delovnih mest. Vse to so cilji, ki so zapisani v dokumentih operacije, ki je prejela tudi državna in evropska sredstva v skupni višini 3,3 milijona evrov. Vrednost vseh del znaša nekaj več kot 4,5 milijona evrov. Razliko bodo pokrili iz občinskega proračuna.

Savus

Foto: arhiv Savus