Po zaključku projekta v infrastrukturno posodobitev Obrtno industrijske cone Nasipi sledi še pika na i, da bo območje industrijske cone popolnoma infrastrukturno urejeno. Z današnjim dnem so pričeli še z zadnjimi deli na ureditvi plinovoda. Z deli so čakali zaradi pridobitve uporabnega dovoljenja.

V sklopu posodobitve OIC Nasipi je bila že od začetka predvidena tudi prestavitev plinovoda. Plinovod je potekal po zemljiščih podjetij v industrijski coni in predstavljal veliko oviro pri širitvi in gradnji novih prostorov in proizvodnih hal. S posodobitvijo cone je bila predvidena prestavitev plinovoda na primernejše območje, kjer ne bo nikogar oviral. Ker operater prenosnega sistema plina Plinovodi dovoljuje priklop iz starega na nov plinovod šele po pridobitvi uporabnega dovoljenja, bo izvajalec to uredil v teh dneh.

»Zaradi gradbenih del bo zato med 16. in 21. avgustom potekala delna zapora lokalne ceste Trg revolucije – Žabjek – Nasipi, zato občane vljudno prosimo za upoštevanje prometne signalizacije,« so sporočili z Občine Trbovlje. In dodali: »Verjamemo, da je ustrezna infrastruktura v industrijski coni ključnega pomena za kvaliteten razvoj podjetij, ki v njej delujejo in posledično tudi dober potencial za ustvarjanje novih delovnih mest.«

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekDan za Savo
Naslednji članekVse več prostora za OIC v Hrastniku