sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Vrtec Zagorje od ponedeljka le za nujno varstvo

Občina Zagorje bo sledila ukrepom Vlade RS v zvezi z epidemijo bolezni covid-19 in bo zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi v ponedeljek, 26. oktobra, zaprla Vrtec Zagorje. Ta bo predvidoma zaprt en teden.

Župan Matjaž Švagan je sprejel sklep, s katerim bo Občina Zagorje ob Savi v tem obdobju organizirala delovanje Vrtca Zagorje ob Savi le v enoti Smrkci in sicer v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Varstvo bo namenjeno izključno staršem, ki bodo morali prihodnji teden v službo, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo. Glede na potrebe  staršev otrok, ki bodo izjemoma vključeni v odprti enoti, bo Vrtec Zagorje lahko spremenil poslovni čas.

Starši, ki ne potrebujejo nujnega varstva za svoje otroke, morajo danes do 17. ure v aplikaciji Web Vrtec odjaviti otroke, tisti, ki varstvo nujno potrebujejo, pa morajo prav tako do 17. ure vzgojiteljicam sporočiti, kdaj bo njihov otrok prišel in odšel iz vrtca. Vsi kontakti, kamor morajo sporočiti potrebne podatke, so objavljeni na spletni strani Vrtca Zagorje. Prav tako morajo starši izpolniti izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami, podpisano bodo morali oddati ob predaji otroka, obrazec je prav tako objavljen na spletni strani Vrtca Zagorje (https://www.vrtec-zagorje.si). V času zaprtja vrtca bodo starši plačila za vrtec oproščeni(v primeru, da otrok v času zaprtja ne bo vključen v vrtec).

Savus

Foto: Klemen Vukič

 

Isti avtor