Pretekli vikend so imeli zasavski policisti največ dela s prometnimi nesrečami, obravnavali so jih kar devet. Na srečo ni bilo hujših posledic. Trikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, zlikovci so vlomili v klet in kradli v trgovini. Ukvarjali so se še z nadlegovanjem po telefonu in z dvemi neeksploziranimi sredstvi iz druge svetovne vojne v Litiji. Policisti, gasilci in cestni delavci so imeli v petek veliko dela zaradi neurja v Zagorju.


PP Hrastnik

V petek okoli 14. ure so policiste obvestili o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil na savskem mostu v Hrastniku, v kateri je nastala je manjša materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od obravnave prometne nesreče.

Nekaj pred 15. uro so na območju Trbovelj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče, v kateri je nastala materialna škoda, je prišlo zato, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Policisti vodijo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V petek v nočnem času so obravnavali vlom v klet hiše na območju Trbovelj, škoda zaradi vloma je ocenjena na okoli 200 eur škode.

V soboto v dnevnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj je žalil drugo osebo. Policisti vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o podrtem drevesu, ki je zaradi obilnih padavin in razmočenega terena padel in poškodoval parkirani vozili. Poleg tega so večkrat posredovali na območju Zagorja ob Savi zaradi obilnih padavin in posledičnih nanosov kamenja, vode in podrtih dreves.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Podkuma.

V nočnem času so policisti posredovali na območju Zagorja, ker je prijavitelja preko telefona nadlegoval znanec in grozil. Policisti bodo zaradi prekrška zakona o varstvu javnega reda in miru kršitelju izdali plačilni nalog.

V nedeljo v popoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo in pobegom na parkirišču.

Obravnavali so še prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila povozil kamen na vozišču. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu.


PP Litija

V petek je voznik z vozilom trčil v divjad.

Na cesti med Ribčami in Senožeti je na vozilo padlo drevo in ga poškodovalo.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru zaradi spora dveh oseb.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil, v kateri je nastala je manjša materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od obravnave prometne nesreče.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine izdelkov iz ene izmed trgovin z živili.

Policiste so obvestili o najdbi dveh neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki izvirata iz druge svetovne vojne in sta bili uničeni na primeren način.


Savus

Foto: arhiv Savus