Zasavski policisti so imeli pretekli vikend bolj malo dela. Trikrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda, enkrat zaradi prometne nesreče, pa droge, poškodovanja tuje stvari, vloma, dimniškega požara in požara poslovnega objekta, ugonabljali pa so se tudi s pijanim voznikom.


PP Zagorje ob Savi

V soboto so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Kršitve niso zaznali.

Zasegli so prepovedane snovi (sum na konopljo rastlino) in pripomočke za uživanje prepovedanih drog. Po opravljeni analizi zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo poškodbo na parkirišču v Zagorju. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V nedeljo so policiste obvestili o dimniškem požaru v stanovanjski hiši v Zagorju.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Policisti so opravili ogled kraja, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Litija

V petek popoldan so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v naselju Litija v zvezi domnevne kršitve javnega reda in miru. Policisti zadevo še preiskujejo.

Zvečer so jih obvestili o požaru v Šmartnem pri Litiji, kjer je zagorelo v poslovnem objektu. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Ugotovili so elemente kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti požar še preiskujejo.

V nočnem času so izvedli kontrolo voznika osebnega vozila, alkotest je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga obdolžini predlog na pristojno sodišče.

V soboto so policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo. Na prizorišču so ugotovili, da gre za pomoto. Patrulja ni ugotovila znakov kaznivega dejanja.

Policiste so obvestili o kršitvi v zasebnem prostoru, kaznivega dejanja ali prekrška niso ugotovili.


Savus

Foto: arhiv Savus