sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Virtualni novoletni pohod na Kum

Letos množičnega novoletnega pohoda na Kum ne bo. Danes bi se prav gotovo več kot tisoč planincev odpravilo proti vrhu zasavskega Triglava. Pozdravi srečno in stiski rok bi spremljali korake pohodnikov, na vrhu pa bi seveda gledali nasmejane in zadovoljne obraze. Takšne, kot so obrazi obiskovalcev planin vedno, ko osvojijo vrh.

Zaradi omejitvenih ukrepov pri obvladovanju epidemije je Planinsko društvo Kum Trbovlje odpovedalo 39. tradicionalni novoletni pohod na Kum, ki naj bi v klasični izvedbi potekal 2. januarja 2021.

Klasično izvedbo novoletnega pohoda bodo nadomestili s prilagojeno obliko na naslednji način. 39. novoletni pohod na Kum bodo izvedli v času od 2. januarja do 30. aprila 2021. Pohodnikom, ki se bodo v tem času povzpeli na Kum po katerikoli planinski poti, bo priznana udeležba na 39. novoletnem pohodu, če bodo v koči udeležbo potrdili z žigosanjem kontrolnega kartončka. Za jubilejno 10., 20. in 30. udeležbo bodo prejeli priznanje po pošti le v primeru, da bodo ob žigosanju svoje podatke zaupali oskrbnikom koče. Seveda pa morajo pohodniki v tem času spoštovati veljavne protikoronske ukrepe.

»S tem želimo številnim pohodnikom, ki jim novoletni pohod predstavlja začetek planinskega leta in ki zvesto zbirajo žige s tega pohoda, omogočiti individualno in varno udeležbo na pohodu in hkrati zagotoviti neprekinjeno izvedbo naše tradicionalne prireditve,« so zapisali na svoji spletni strani v PD Kum Trbovlje.

Ker 2. januarja 2021 ne bo klasičnega novoletnega pohoda na Kum, se namesto tega lahko 2. januarja od 0.01 do 24.00 ure na spletni strani PD Kum in Planinske zveze Slovenije vsi, ki si to želijo, udeležijo virtualnega pohoda. Izmed vseh virtualnih pohodnikov jih bodo izžrebali pet in jih nagradili s planinsko malico na Kumu.

V nagradni igri sodeluje vsak, ki se vpiše v knjigo “Virtualnega vzpona na Kum”. Vpisna knjiga bo odprta od 2. 1. 2021, 00:01 in do 2. 1. 2021 23:59. Ob vpisu je vsakemu obiskovalcu avtomatsko dodeljena enolična ID številka vpisa. Tričlanska komisija bo 3. januarja opravila žrebanje srečnih nagrajencev. Izžrebanci bodo o nagradah obveščeni preko elektronske pošte, ki jo bodo navedli ob vpisu v knjigo gostov.

Na zapis so se javili številni ljubitelji Kuma in zaželeli srečno in varen korak. Primož Andolšek iz Domžale pa je zapisal: »Pohod je uspel! (korone nisem srečal!)«

Savus

Foto: MP

Isti avtor