Zasavskim policistom pretekli konec tedna nikakor ni bilo dolgčas. Največ dela so imeli v Zagorju, kjer so med drugim nadzorovali prireditve ob občinskem prazniku.

PP Hrastnik

V petek zjutraj so policisti prejeli prijavo vloma v gostinski lokal v Hrastniku, s čimer je neznani storilec lastnika oškodoval za 1300 evrov.

V nedeljo so prejeli obvestilo, da je pes ugriznil drugega psa. Lastnici psa so izdali plačilni nalog.

Nekaj pred šesto popoldan so prejeli obvestilo, da je vozilo zapeljalo v reko Savo. Ugotovili so, da lastnik vozila ni pravilno zavaroval.

PP Trbovlje

V petek popoldan je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

Neznanec je poškodoval vetrobransko steklo parkiranega osebnega avtomobila in s tem lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

Neznanec je v gostinskem lokalu iz torbice obiskovalca ukradel denarnico z vsebino in avtomobilske ključe. S tem je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V soboto ponoči je neznanec poskušal vlomiti v garažo v Trbovljah, a mu ni uspelo.

Popoldan je 57-letni voznik motornega kolesa vozil po glavni cesti iz smeri Trbovelj proti Hrastniku in zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v bok nasproti vozečega osebnega avtomobila. Po trčenju ga je odbilo v desno, kjer je trčil v podporni zid in se pri tem hudo telesno poškodoval.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti posredovali zaradi več podrtih dreves in nanosa peska na vozišče na relaciji med Litijo in Zagorjem.

V Zagorju ob Savi je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Kršitelj je bil pod vplivom alkohola, zato so ga policisti pridržali do streznitve in mu izdali plačilni nalog. Ugotovili so tudi, da ima kršitelj v posesti več oblačil, za katere policisti sumijo, da so predmet kaznivega dejanja.

Konec tedna so policisti pri kontroli prometa v Kisovcu ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,61 mg/l izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Še enega alkoholiziranega voznika so ustavili v Zagorju – temu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l izdihanega zraka. Tudi temu so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Konec tedna se je v Zagorju ob Savi odvilo tudi večje število javnih prireditev, ki jih je po podatkih PU Ljubljana obiskalo več kot 13.500 obiskovalcev. Policisti so na teh prireditvah petim osebam zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, odkrili pa so tudi dve kršitvi Zakona o omejevanju porabe alkohola – kršiteljema, ki sta omogočila uživanje alkohola mladoletnim osebam, so izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična.