V nedeljo se je končal 25. Festival slovenskega filma. Film Orkester režiserja iz Zagorja Matevža Luzarja je prejel letošnjo vesno za najboljši film, Hrastničan Simon Tanšek pa je prejel vesno za najboljšo fotografijo.

Orkester je požel v Portorožu izjemen uspeh. Poleg tega, da je bil film Orkester proglašen za najboljšega, tudi ustvarjalci so prejeli priznanja. Matevž Luzar je prejel vesno za najboljši scenarij, Simon Tanšek vesno za najboljšo fotografijo.

Vesne za celovečerne filme je podeljevala strokovna žirija za celovečerne filme  Darko Sinko, Milivoj Roš – Miki ​in Ivana Kronja. Vesno za režijo je prejela Sara Kern za film Moja Vesna, za najboljšo glavno žensko vlogo Loti Kovačič, za najboljšo glavno moško vlogo pa Petja Labović. Občinstvo je za najboljši film izbral Jezdeca Dominika Menceja.

Za festivalske nagrade se je skupno potegovalo 63 filmov, ob njih pa ni manjkalo pestrega strokovnega programa in festivalskih druženj, ki so jih popestrili koncerti domačih in tujih glasbenikov.

Savus

Foto: Luzar fb (režiser Matevž Luzar, ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, producentka Petra Vidmar in direktor fotografije Simon Tanšek)


 

Prejšnji članekPuščala voda, gorele saje
Naslednji članekNova zmaga Dolanov