Torkovo popoldne je bilo v Zagorju obarvano z vsemi barvami kolesarskih Grandtourov. Zagorjani so namreč pričakali svojega šampiona Primoža Rogliča, ki se je po veličastni zmagi na španski Vuelti prvič vrnil med sokrajane.

Pred njegovim prihodom so na ploščad pripeljali kolesarski navdušenci, vsi oblečeni v redeče majice in postavili špalir, skozi katerega se je Roglič sprehodil ob burnem navijanju obiskovalcev. Pred odrom pa so ga pričakali malčki na kolesih iz Vrtca Zagorje, ki so mu kasneje zapeli, in mladi skakalci iz kisovškega skakalnega kluba, ki so njemu v čast prišli s skakalnimi smučmi.

Na odru ga je najprej pozdravila Sanja Modrič in seveda župan Zagorja, Matjaž Švagan. Primožu je zapel tudi njegov prijatelj Dejan Žujić s svojo skupino, seveda pa so ga kot vedno s svojo glasbo pozdravili in mu zaigrali slovensko himno članice in člani Pihalnega orkestra Svea. Na sprejemu je bilo opaziti še en znan obraz – legendo smučarskih skokov Primoža Peterko.

Po odhodu z odra je Primož Roglič zvestim navijačem še dolgo delil avtograme in se podpisoval na majice, kape, jakne in še kam. V tem času pa so za prijetno vzdušje poskrbeli Modrijani.

Tekst in foto: AAV