Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru posredovali v Zagorju, kjer naj bi se sprla partnerja, ki sta v razhajanju, a v razgovoru niso zaznali kršitve.
Prav tako niso ugotovili kršitve v Šmartnem pri Litiji, od koder je policiste poklical občan, ker da nanj na igrišču pri kulturnem domu vpije znanec.

Tudi prepir med moškim in žensko na železniški postaji v Hrastniku, ki naj bi po besedah prijavitelja kršil javni red in mir, policisti po razgovoru z udeležencema niso ocenili za prekršek.

So pa policisti ukrepali zoper Hrastničanko, ki je v stanovanju poslušala glasno glasbo in s tem motila sosede.

Odzvali so se tudi na prijavo prometnika, ki jih je obvestil, da na železniški postaji v Litiji ob tirih leži močno vinjena ženska. Policisti so jo prestavili na varno, poklicali reševalce, zoper njo pa tudi ustrezno ukrepali.

Pošteni najditelj iz Zagorja je razveselil lastnika denarnice, ki je to pozabil v gostinskem lokalu v Trbovljah. Zagorjan jo je našel in odnesel na policijsko postajo, od koder je nato prešla v prave roke.

Pri kontroli prometa so policisti vinjenemu vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na relaciji Šmartno pri Litiji – Gabrovka se je zgodila prometna nesreča med motoristom in kombijem. Policisti so ugotovili, da je motorist zapeljal na nasprotni pas, ravno v trenutku, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljalo tovorno vozilo-kombi, zaradi česar sta se vozili oplazili. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda. Motorist se je tudi lažje poškodoval, ker pa je bil kriv, so mu policisti izdali tudi plačilni nalog.

ZT

Prejšnji članekOb obletnici ustanovitve Revirske čete
Naslednji članekSteklarna pred novimi izzivi