četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Več časa za izpeljavo naložb

Direktorat za razvojna sredstva na MGTŠ je sporočil, da rok objave razpisa za produktivne naložbe iz Sklada za pravični prehod ostaja 2. kvartal leta 2024. Ob tem pa bodo skrajni rok za zaključek projektov podaljšali za eno leto in sicer do junija 2027.

Tako bodo potencialnim prijaviteljem in upravičencem omogočili daljo časovnico izvajanja investicij, kar bo pozitivno vplivalo tudi na kakovost projektov. Regionalna razvojna agencija Zasavje je pred tem vnovič pozvala Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) za pojasnilo glede predvidene objave razpisa za produktivne naložbe iz Sklada za pravični prehod in razlogih za odlašanje z objavo.

Zaradi predvidene spremembe so morali že usklajevano besedilo javnega razpisa in razpisne dokumentacije posodobiti in ponovno posredovati v interni pregled in potrjevanje, so pojasnili na ministrstvu in dodali, da bodo celotno dokumentacijo poslali na RRA v pregled in mnenje, ko bo potrjena s strani strokovnih služb ministrstva in komisije agencije SPIRIT.

Podaljšanje skrajnega roka za zaključek operacij na predvidenem razpisu je možno zaradi spremembe evropske uredbe, ki vpliva na doseganje finančnega mejnika Sklada za pravični prehod za leto 2026, so sporočili z Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj (MKRR).

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Isti avtor