četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Jure Tori presenetil

Jure Tori zna presenečati. Virtuozni harmonikar in izjemen glasbenik igra v različnih skupinah. Zadnje, kar bi si mislili, je to, kar je pred kratkim storil v Italiji.

Jure Tori, harmonikar in klaviaturist, ki ga v Zasavju in Sloveniji najbolj poznamo kot enega glavnih osi zasavske knap’n’roll skupine Orlek, je tokrat še kako presenetil.

Boljši poznavalci glasbe Jureta poznajo tudi kot odličnega pisca avtorske glasbe in glasbenika, ki igra v več kot desetih skupinah. Večinoma so njegove, oziroma je njihov idejni vodja, radi se mu pridružijo različni glasbeni ustvarjalci in virtuozi na svojih instrumentih.

Tekmovanj ne mara. Ampak …

»Ampak iz ljubega dolgočasja, ker kljub temu da imam 10+ skupin, ni imel nihče časa z mano vaditi, sem se prijavil pri svojih skoraj petdesetih letih na svoje prvo tekmovanje. Končalo se je več kot odlično. 🙂 Na Italian award (harmonikarskem tekmovanju) sem osvojil dve srebrni medalji, in sicer v kategoriji virtuoso in jazz. Seveda so zlate medalje pobrali Kitajci, preostala priznanja pa so za ostali svet,« je zapisal Jure Tori na svojem fb profilu. Zraven pa dodal posnetek igranja v Italiji.

Savus

Foto: fb Jure Tori


 

Isti avtor