četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju teniški turnir serije WTT

V Zasavju na teniških igriščih v Hrastniku in Trbovljah v teh dneh poteka mednarodni teniški turnir serije WTT Zasavje Open, ki se bo zaključil s finalom v nedeljo, 9. junija.

Na turnirju igrajo tudi štirje slovenski reprezentanti, med njimi tudi komaj 15 letni teniškim igralec iz Hrastnika Žiga Šeško, ki igra svoj prvi profesionalni turnir med člani. Pri žrebu je imel nekaj smole, saj se bo že v prvem krogu (danes) pomeril s prvim nosilcem turnirja, slovenskim reprezentantom Borom Artnakom. Litijčan ima tudi precej zasavskega v sebi, saj je njegov oče Trboveljčan. Šeško je prvo tekmo na turnirju že odigral v dvojicah. V paru z Nikom Raborškom sta premagala slovenski par Matic Križnik – Nik Mikovič.

Tovrstno tekmovanje so prvič pripravili v Zasavju, kar predstavlja organizatorjem velik izziv. Še posebej prvi dan, ko so ves čas pogledovali v nebo in program kljub občasnim dežnim kapljicam spravili pod streho.

Direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič je ob turnirju dejal: »Slovensko teniško turnejo smo začeli približno pet let nazaj, letos pa smo jo pospešili z 11 na 23 profesionalnih teniških turnirjev. Največji izziv je bil najti infrastrukturo. Tako da bi se rad zahvalil teniškima kluboma Hrastnik in Trbovlje, da sta omogočila izvedbo turnirja. Lepi teniški objekti so velika prednost. Upam, da se bomo sem tudi v prihodnje vračali.« Krušič je izpostavil tudi pozitivne neekonomske in ekonomske učinke turnirja, ki v vsako mesto pripelje 100 do 150 ljudi, na račun česar se poveča potrošnja, na drugi strani pa imajo možnost nastopa na profesionalnem mednarodnem turnirju tudi domačini.

Podžupanja Občine Hrastnik Katjuša Laznik je ob predstavitvi turnirja zadovoljna, ker Hrastnik prvič priča teniškemu turnirju na takšni profesionalni ravni, dejala: »Tisti, ki so zasnovali teniški center v Hrastniku pred več 30 leti, sploh niso mislili, da bodo kdaj na njemu igrali profesionalci na takšnem turnirju. Upam, da ni zadnjič in se bomo lahko še naprej pogovarjali o tem. Upam, da bodo turnir obiskali tudi mlajši Hrastničani.

Podžupan Občine Trbovlje Rok Koprivc je čestital Teniškemu klubu Trbovlje, ki ravno v teh dneh praznuje 60. obletnico uspešnega delovanja. »Ta turnir je lepa nagrada oziroma darilo za klub in naše mesto. Gre za mednarodni turnir, kar pomeni, da se širi tudi izven meja Slovenije. V Trbovljah pospešeno delamo na tem, da bi turizem dvignili na višjo raven in takšni projekti so odlični za prepoznavnost.«

Direktor turnirja in predstavnik Teniškega kluba Trbovlje Denis Bovhan je povedal, da so se trdo pripravljali na izvedbo tekmovanja. »Največja težava je bila prilagoditev naše infrastrukture, vendar smo s požrtvovalnim delom uspeli pripraviti vse za dobro izpeljavo turnirja. Veliko pomoči smo imeli tudi s strani zveze Tenis Slovenija in obeh klubov.«

Na predstavitvi turnirja je bil tudi Žiga Šeško, Hrastničan, ki je komaj čakal, da se bo lahko predstavil in igral pred svojimi sošolci in prijatelji, kar je zanj predstavljalo dodatno motivacijo. Žiga Šeško: »Trenutno sem v zelo dobri formi, saj sem v tej sezoni odigral že okrog 10 turnirjev. Zame je to prvi profesionalni mednarodni turnir v članski kategoriji.«

Razpored tekmovanj je objavljen in se sproti dopolnjuje na spletni strani

https://www.itftennis.com/en/tournament/m15-hrastnik/slo/2024/m-itf-slo-2024006/order-of-play/.

MP

Foto: MP


 

Previous article
Next article

Isti avtor