Vsak zaposleni ima možnost, da se odloči, komu bo namenil 0,5 % svoje plačane dohodnine. To lahko stori tako, da s seznama upravičencev izbere eno do največ pet organizacij, katerih delovanje želi podpreti. Lansko leto so na ta način upravičenci dobili skupno pet milijonov evrov.

Vsak lahko med upravičenci izbere eno do največ pet organizacij in med njimi razdeli 0,5 odstotka dohodnine. Posameznemu upravičencu lahko tako nameni od 0,1 do maksimalno 0,5 odstotka dohodnine, seštevek vseh pa ne sme presegati 0,5 odstotka.

Donirati je mogoče preko izpolnjenega obrazca Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, oddanega na pristojni finančni urad ali preko e-davkov. Vložena zahteva velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto, nova zahteva pa razveljavi staro. Vloge, oddane do 31. decembra letos, bo FURS upošteval za plačano dohodnino v tem letu.

V zasavski regiji je upravičencev za donacijo dohodnine 181: 25 v Hrastniku, 47 v Trbovljah, 57 v Zagorju in 52 v Litiji. Sezname objavljamo spodaj (povečano fotografijo si lahko ogledate z desnim klikom in izbrano možnostjo Odpri sliko v novem zavihku):

Savus

Foto: arhiv Savus