ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Evropska komisija v Zasavju

Včeraj, 3. decembra, so v Zagorju pripravili delovno srečanje med predstavniki Evropske komisije in deležniki v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, ki sodelujejo pri oblikovanju naložbenih potreb v okviru prihodnje evropske finančne perspektive 2021 – 2027. Srečanja so se udeležili predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki občinskih združenj, gospodarstva, podpornih služb na področju regionalnega razvoja in drugih.

Zakonodajne predloge in naložbene prioritete evropskega proračuna 2021-27 sta v imenu komisije predstavila Vittoria Alliata di Villafranca, direktorica Direktorata za regionalni razvoj, in Egbert Holthuis, vodja Oddelka za Republiko Slovenijo na Direktoratu za delo in socialne zadeve.

Na srečanju so predstavniki Evropske komisije predstavili kohezijsko politiko po letu 2021, ki bo financirana iz evropskega proračuna. Predstavitvam je sledil dialog, na katerem so predstavniki Kohezijske regije Vzhodna Slovenija z Evropsko komisijo izmenjali stališča o novi finančni perspektivi in hkrati izrazili naložbene potrebe za posamezne razvojne regije.

Predstavniki Komisije so se pred srečanjem v Zagorju srečali tudi z deležniki iz Kohezijske regija Zahodna Slovenija.

Savus

Foto: arhiv RRA Zasavje

Isti avtor