Živimo v času, ko žal ni vse, kar najdemo na trgovinskih policah, dejansko dobro za nas. Tega se dobro zaveda Martina Zupanc Lah, podjetnica iz Dolenjske, ki deluje pod imenom Mami Hobotnica.

Njen sin je imel hudo alergijo na citruse in jih ni smel jesti, čeprav jih je oboževal. To je bila spodbuda, da je našla neškropljene mandarine z Neretve. Ugotovila je, kako pomembno je, da se prehranjujemo sezonsko in lokalno, da ima hrana čimbolj kratko pot od njive do krožnika.

Svoje ugotovitve je delila s sledilci na Instagramu, od katerih je prišla pobuda, da sadje dostavi tudi njim. Tako že tretjo sezono te odlične citruse dostavljajo po celotni Sloveniji. Ljudi navdušujeta pristen vonj in okus sadežev. »Posebnost tega sadja je, da ni kemično obdelano, dozori na drevesih in je sveže pripeljano v Slovenijo. Mandarine, ki jih kupujete v trgovinah, so obrane zelene, že v septembru, nato pa so zaplinjene v komorah, vsebujejo velike količine raznoraznih snovi, zaradi katerih lupina ni užitna. In kot vemo – kar je na lupini, gre tudi v sadež. Če ne prej, pa takrat, ko jih lupimo. Naše mandarine so škropljene samo pred odprtjem cvetov, kasneje nič več, zato je užitna tudi lupina. Predvsem pa imajo boljši okus in marsikdo reče, da boljših še ni jedel,« pove Martina.

Dostavljajo tudi v Zasavje

Že tri leta dostavljajo tudi v Zasavje. Letošnjo sezono so pri nas ob ponedeljkih na štirinajst dni. Dostave so v popoldansko-večernem času: Hrastnik 18.15-18.30, Trbovlje 18.45-19.00, Zagorje 19.30-19.45. Naslednja dostava bo v ponedeljek, 20. novembra, in potem ponovno čez 14 dni vse do konca decembra.

Naročila mandarin in drugih dobrot preko spletne trgovine

Kot nam razloži Martina, naročila zbirajo preko spletne trgovine na www.mamihobotnica.si. »Izberete želene izdelke in v zadnjem koraku, kjer vpišete svoje podatke, izberete še kraj prevzema. En dan pred organizirano dostavo pošljemo e-mail s podrobnimi informacijami glede dostave, med drugim točno lokacijo, kjer imamo prevzemno mesto. Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu ali takoj ob naročilu (s kartico ali kot nakazilo na TRR).«

Poleg sadja z Neretve tudi druge dobrote

Martina zase pravi, da je zelo pozorna na to, iz kje pride hrana, ki jo da na krožnik. In le tisto, kar je dovolj dobro za njeno družino, je dovolj dobro tudi za njene stranke. Letos so razširili ponudbo, se povezali s slovenskimi ponudniki in zdaj poleg sadja z Neretve dostavljajo tudi moke, testenine, gojene gobe, ekološko zelenjavo, nesegreti med, jabolčni čips, krhlje, sok in kis, ter veganske slaščice.

Več o ponudbi in cenah najdete na spletni trgovini Mami hobotnica in na spletni ponudbi sadja z Neretve.

PR objava

Foto 1: Martina redno širi ponudbo in v prihodnosti je pričakovati, da bomo na enem mestu dobili še več kvalitetnih pridelkov. Foto: Ustvari spomin.

Foto 2: Martinin mož Mirko je bil dolgoletni član trboveljskega potapljaškega kluba. Letos se je zaposlil pri ženi in prevzel večji del dostav. Foto: osebni arhiv.


 

Prejšnji članekEarly Bird cena za Punce v jami
Naslednji članekNisem ledena Lady