Informacija, ki kroži po fb, je daleč od resnice, je zapisala v nocojšnjem obvestilu za javnost direktorica VDC Zagorje dr. Špela Režun. Neznanec je namreč zapisal, da so zaradi stranskih učinkov cepljenja do nadaljnjega zaprli litijsko enoto VDC.

»Bo info o stranskih učinkih po cepljenju prišla v medije??? Nikoli!!!…… Vse se bo prikrilo, kot običajno,« je napisal pisec na fb. In dodal: »Sveža informacija iz VDC Litija: v varstvenem centru so se vsi cepili. Takšni stranski učinki, da so zaprli enoto do nadaljnjega …. 40 vročine, trzanje obraza, potenje, da lahko perilo ožemaš, bolečine v kosteh, migrena, bruhanje krvi itd. … Toliko so uspeli dat ven. Prizadeti so pa tudi vsi stanovalci varstvenega centra … Bo to prišlo v javnost???!!«

Odgovor iz VDC Zagorje je sledil hitro. »Ker se po fb deli lažna objava o negativnih učinkih cepljenja pri uporabnikih v enoti VDC Litija naj še enkrat napišemo, da uporabniki v VDC Litija sploh še niso bili cepljeni. Enota je bila danes zaprta, ker so možen stranski učinek cepljenja imeli 3 zaposleni (vročina in slabše počutje kot pri gripi, ki se že izboljšuje). Pri 26 stanovalcih in 22 zaposlenih enot bivanja, ki so bili že pred 14 dnevi drugič cepljeni ni prišlo do nobene hujše reakcije. Tudi vse reakcije včerajšnjega prvega cepljenja 96 uporabnikov dnevne enote Zagorje in vseh redno in pogodbenih zaposlenih v VDC si skrbno beležimo in jih bomo poročali naprej. Zaenkrat ni nobenih nepredvidenih učinkov, o katerih piše fb objava, ki jo piše neznanec. Kratkotrajno slabše počutje, glavobol, vročina so možne posledica cepljenja. Verjamemo, da bodo čez vikend izginili. Cepili smo se vsi, ki smo to izbrali. Želimo si čim prejšnje normalizacije življenja. Dan ali dva slabšega počutja nas pri tem ne ustavita, saj so po dosedaj znanih podatkih posledice bolezni Covid-19 veliko hujše. Življenje v stalnem strahu pred okužbo in socialna izolacija nista več življenje. Zasavski VDCjevci želimo Živeti. Vsak pa se ima pravico odločiti tudi drugače,” je zapisala v izjavi za javnost direktorica VDC Zagorje dr. Špela Režun.

Savus

Foto: arhiv VDC Zagorje