sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Trbovljah Odločamo skupaj

V lanskem letu je Občina Trbovlje prvič izvedla proces participativnega proračuna. Participativni proračun omogoča, da so v soustvarjanje razvoja mesta vključeni občanke in občane, zato tudi letos Občina Trbovlje vabi vse občane, da oddajo svoje ideje in predloge za projekte, ki bi se izvajali v letu 2025.

Preteklo leto je bil izmed prejetih predlogov izglasovan predlog, ki se nanaša na izdelavo in postavitev usmerjevalno-informativnih tabel v KS Dobovec. Table so to pomlad postavili še na petih lokacijah. Označili so stara domača imena vasi, lokalne znamenitosti, turistično ponudbo. Nove table bodo v pomoč pri orientaciji turistom in pohodnikom, izražajo kulturno dediščino in promovirajo zdajšnjo ponudbo kraja.

Da bi bila priprava predlogov za občane čim lažja, bomo v juniju v sodelovanju z zavodom Aspira organizirali sklop delavnic. Ker ste ravno občani najboljši poznavalci potreb v svojih krajevnih skupnostih in smo prepričani, da že imate konkretne ideje, vas vabimo k sodelovanju. Delavnice bodo namenjene pripravi konkretnih predlogov (izpolnjevanju obrazcev) in pripravi potrebnih prilog. Na delavnicah bodo sodelovali tudi strokovni sodelavci Občine Trbovlje. Delavnice bodo pripravili od torka 4. junija, do ponedeljka 10. junija v Klubu ZMŠT, prostorih gasilskega doma Čeče, prostorih KS Franc Salamon, prostorih KS v domu Tončke Čeč Klek in prostorih KS Dobovec.

PR objava


 

Isti avtor