sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

V solidarnosti je moč

Prostovoljci Zavoda za mladino in šport v mesecu juliju pripravljajo vrsto zanimivih dogodkov, ki jih bodo soustvarjali mladi prostovoljci, ki prihajajo iz Nemčije, Francije in Španije. Prvi je na sporedu že danes.

V Zavodu za mladino in šport Trbovlje v mesecu juliju gostimo kar 11 prostovoljcev. Mladi z Nemčije, Francije in Španije so polni zanosa in energije pri ustvarjanju programa za lokalno mladino – ob že tako pestrem programu, ki smo ga pripravile za njih mladinske delavke, iskrivo pogledujejo za vsako priložnostjo, kjer bi lahko na kakršenkoli način pomagali tudi sami.

Lokalni prostovoljci za mednarodne prostovoljce – v solidarnosti je moč!

Njihov cilj je, da lokalno mladino navdušijo za program Evropske solidarnostne enote – to bodo dosegli na inovativni ESE info točki, ki jo organizirajo poleg raznovrstnega interaktivnega programa za otroke in mlade.

Tako začenjajo danes na Letnem kopališču Trbovlje, kjer vas pričakujejo od 15. do 18. ure na družabno-zabavnih postojankah za vse starosti. Pripravljajo nekaj za vsak okus – od športnih, ustvarjalnih, multikulturnih vsebin in še več!

Prav tako nas s ponosom in navdušenostjo polni dejstvo, da so letos aktivni mladi iz lokalnega okolja zelo motivirani, da prevzemajo bolj odgovorne mentorske vloge – vse zgolj v imenu solidarnosti. Takšna pripravljenost za prispevanje k skupnosti dokazuje, da je v zdravem družbenem centru še mnogo tega, kar nas druži in povezuje – tako pri nas, kot tudi po svetu.

Program sofinancira Evropska unija.

PR objava


 

Isti avtor