sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Uspešni trboveljski karateisti

Trboveljski karateisti so na Pokalu Nestla Žganka osvojili devet medalj, konec tedna pa jih čaka še evropsko prvenstvo.

Devet medalj

V nedeljo, 2. februarja, je Karate klub Tiger Velenje organiziral 15. Mednarodni karate turnir Pokal Nestla Žganka. Karate klub Trbovlje so na tekmovanju zastopali Nikita Peklar, Simona Češarek, Lara Salkič, Anja Laharnar, Laura Božjak, Daniel Haralovič, Lan Vozel in Ažbe Gorjup. Vodil jih je trener Edin Salkič, ki je ponovno uspešno nastopil tudi kot tekmovalec. Vlogo sodnika sta opravljala Sabina Suljič in Živojin Babič.

Najprej so tekmovalci nastopil v katah. Mlajši trboveljski kadeti so ekipno (v sestavi Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič in Lan Vozel) osvojili zlato medaljo. Laura Božjak je pri mladinkah in pri članicah osvojila srebrno medaljo. Anja Laharnar je bila bronasta pri članicah, Simona Češarek pa pri kadetinjah.

V športnih borbah so Trboveljčani osvojili še štiri medalje. Trener Edin Salkič je zlati medalji pri veteranih dodal še nastop v kategoriji članov do 75 kilogramov in osvojil srebrno medaljo. Na drugem mestu je končal Daniel Haralovič pri dečkih do 40 kilogramov. Pri deklicah do 40 kilogramov je Nikita Peklar zasedla tretje mesto.

Pet Trboveljčanov na evropskem prvenstvu

Med 7. in 9. februarjem bo v Budimpešti potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se bo 1155 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 evropskih držav. Slovenijo bo predstavljalo osemindvajset reprezentantov, med njimi pet članov Karate kluba Trbovlje: Urša Haberl v športnih borbah mlajših članic do 50 kilogramov, Kenan Isakovič pri kadetih do 57 kilogramov, Uroš Markuljevič pri kadetih do 70 kilogramov, Alen Isakovič pri mladincih do 76 kilogramov in Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov. Kot del vodstva reprezentance bo na evropsko prvenstvo odpotoval tudi naš glavni trener v klubu Miha Kovačič.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje

 

Isti avtor