ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Razbili veliko kriminalno združbo – med ovadenimi tudi Zasavci

Slovenska policija je v torek, 28. januarja, zaključila obširno, več kot dve leti trajajočo kriminalistično preiskavo, s katero je razbila mednarodno organizirano kriminalno združbo. Ta se je ukvarjala z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami.

V zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov. Prostost so odvzeli 20 osumljencem, od katerih so jih 18 s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki je za vse odredil sodno pridržanje. Zasegli so 125 kg amfetamina, več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog, več kosov orožja in preko 240.000 evrov gotovine.

V zaključni akciji smo prijeli in odvzeli prostost 20 osumljenim osebam. 18 oseb je bilo s kazensko ovadbo privedenih na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki je za vse odredil sodno pridržanje.

Preiskavo so vodili ljubljanski kriminalisti skupaj z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, usmerjalo pa jo je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Slovenski policisti so sodelovali tudi s hrvaško, avstrijsko, špansko, češko in nemško policijo.

Tudi 10 Zasavcev

“Potrdimo lahko, da so kriminalisti Policijske uprave Ljubljana v sklopu preiskave kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu Kazenskega zakonika, opravili 10 hišnih preiskav in podali 18 kazenskih ovadb, zoper 10 oseb z območja Zasavja. Na tem območju je bil tudi zasežen del skupno zasežene prepovedane droge v celotni preiskavi,” so sporočili s PU Ljubljana, dodali pa so še, da dodatnih informacij zaradi interesa preiskave ne morejo dati.

MD

Foto: arhiv PU Ljubljana

Isti avtor