torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Uspešni na Polzeli in v Zagrebu

V soboto, 2. marca, je na Polzeli potekalo državno prvenstvo člane, veterane in para-karateiste. Karate klub Trbovlje so zastopali Marko in Uroš Markuljević pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Eneja Vozel in Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Polzela

Dvojčka Marko in Uroš Markuljević sta si z borbami v članski kategoriji priborila bronasti medalji, Marko v kategoriji do 75 kilogramov in Uroš v kategoriji do 84 kilogramov. Za naslov državne prvakinje je poskrbela Alenka Paternoster, ki je bila nepremagljiva v katah pri veterankah do 50 let. Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela Eneja Vozel še s srebrno in Branko Glavač z bronasto medaljo v para-karateju.

Zagreb

Prav tako v soboto, 2. marca, je v Zagrebu potekal 3. Mednarodni karate turnir Grand Karate Fun, ki je zbral 471 tekmovalk in tekmovalcev iz 4 držav. Trboveljske barve so zastopali Vita Audič, Lan Vozel in Daniel Haralović. Vodila sta jih trenerja Barbara Haberl in Bogdan Simerl. Vita Audič je osvojila dve medalji, zlato pri mladinkah do 53 kilogramov in bronasto pri mlajših članicah do 55 kilogramov. Lan Vozel je zasedel drugo mesto pri kadetih do 63 kilogramov, Daniel Haralović pa tretje mesto pri mladincih do 76 kilogramov.

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Trbovlje


 

Isti avtor