sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Sosed na soseda s solzilcem

Zasavski policisti so imeli pretekli teden malo manj dela kot običajno. Obravnavali so samo eno prometno nesrečo, kar štirikrat so posredovali zaradi nepravilnega parkiranja. Ukvarjali so se še s tremi vlomi v Trbovljah, sporom med zakoncema, dvakrat zaradi droge, zanemarjanja mladoletne osebe in z lahko telesno poškodbo. Sosed se je nad soseda spravil kar s solzilcem.


PP Hrastnik

V ponedeljek v večernih urah so policisti po prijeti prijavi izdali obvestilo kršitelju zaradi parkiranja na mestu za invalide.

V torek so policisti ukrepali zaradi nepravilno parkiranih osebnih vozil na pločniku pred šolsko ustanovo.

V popoldanskih urah so v Brdcah obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi kršitve pravil o strani in smeri vožnje. V prometni nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

Policisti so pri kontroli po Hrastniku mlajšemu moškemu zasegli posušeno zeleno rastlino (sum prepovedane droge). Po prejetju analize sledi prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V ponedeljek v večernem času so intervenirali v zasebnih prostorih v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med zakoncema.

V sredo so občanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

V četrtek zjutraj so bil obveščeni, da je bilo na območju Trbovelj preko noči vlomljeno v prostore javne ustanove in enega izmed društev, od koder so ukradli denar. Povzročili so za okoli 2100 evrov škode. Osumljenca še niso izsledili, policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Preko noči je neznanec z odstranjevanjem ključavnice kletnih vrat v večstanovanjski zgradbi v Trbovljah vlomil v notranjost kleti in iz nje odnesel električno ročno orodje in s tem lastnika oškodoval za približno 1700 evrov.

Preko noči je neznanec na vzvod skozi vrata vlomil v prostore športnega društva v Trbovljah, pregledal notranjost, vendar ni ničesar odtujil.


PP Zagorje ob Savi

V torek so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja zaradi lahke telesne poškodbe, ki je bila posledica uporabe solzivca pri prepiru sosedov na Izlakah. Po vseh zbranih obvestilih bodo o dejanju obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Policisti so še dvakrat posredovali na območju Kisovca in Hrastnika zaradi nepravilno parkiranih vozil. Na nepravilno parkirana vozila so policisti izdali obvestila o prekršku.

V četrtek so policiste obvestili o sumu kaznivega dejanja zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, ki se dogaja na območju druge policijske uprave. Zadevo so odstopili v nadaljnjo obravnavo krajevno pristojni policijski postaji.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor