V soboto, 22. oktobra, so organizatorji Zagreb karate festa na TOP TEN povabili 10 karateistk iz 8 držav, ki so se pomerile v absolutni kategoriji. Top Ten velja za enega izmed naj bolj prestižnih karate dogodkov, kjer poleg vrhunske udeležbe organizatorji poskrbijo še za lepe denarne nagrade.

Med povabljenimi je bila tudi Urša Haberl, ki je bila edina iz najlažje kategorije (članice do 50 kg). Po prostem prvem krogu je v drugem zmagala z 3:1. V polfinalu se je pomerila z domačinko Lesjakovo (aktualno svetovno prvakinjo pri mlajših članicah v kategoriji nad 68 kg) in izgubila z minimalnih 0:1. Ker ni bilo repasažnih borb, je Urša zaključila tekmovanje na tretjem mestu, Lesjakova pa je ob koncu postala zmagovalka TOP TEN-a in domov odnesla 1500 evrov denarne nagrade.

Od srede, 26. oktobra, do nedelje, 30, oktobra, pa v Konyi v Turčiji poteka Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se bo 1861 tekmovalk in tekmovalcev iz 105 držav sveta. Slovenijo bo predstavljalo 21 reprezentantov, med njimi tudi naš Uroš Markuljevič. Na tatami bo stopil v petek, 28. oktobra, kjer se bo v njegovi kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov pomerilo 48 tekmovalcev iz prav toliko držav, saj lahko v kategoriji nastopil le en predstavnik posamezne države.

Rezultati v zadnjem obdobju in izvedeni treningi vlivajo optimizem pred srečanjem najboljših mladih karateistov sveta.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje