četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Urlaub na vasi

Kulturno društvo Podkum kot vsako leto v tednu pred zadnjo soboto v juliju pripravlja počitniške dejavnosti, ki so jih poimenovali Urlaub na vasi.

Predstavitev

Urlaub na vasi je počitniški program, ki je namenjen vsem otrokom in mladim. Program je sestavljen iz raznih delavnic, delovanjem dramske skupine, družabnih, tekmovalnih in športnih iger. Program vedno poteka v tednu pred zadnjo soboto v juliju.

Organiziran je tudi prevoz iz okoliških krajev in občin. Udeleženci prihajajo iz različnih krajev, poleg domačega kraja in občine tudi še iz občine Trbovlje, Litija in Radeče in tudi od drugje.

 

Namen

Glavni namen počitniškega programa je ta, da otrokom popestri počitnice, jih kaj nauči in prebudi ustvarjalnost. Najpomembnejše je, da preživijo dan in teden brez telefona, računalnika, televizije ali drugih elektronskih naprav. V okviru programa želimo vzgajati, da se naučijo spoštovanja, sodelovanja z drugimi udeleženci, iznajdljivosti in dela v timu. V okviru programa se ozavešča tudi o pomembnosti narave in ekološkemu ravnanju.

Savus

Foto: spletna stran Urlaub na vasi


 

Isti avtor