V sklopu programa Evropska solidarnostna enota imajo prostovoljci možnost izvesti osebni projekt, ki je namenjen skupnosti, vsebuje noto solidarnosti in kot tak zaokroži njihovo prostovoljsko službo v lokalnem okolju – v tem primeru v Zagorju.

Ronja Draschan, prostovoljka v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, se je odločila ustvariti projekt, ki je osredotočen na podnebne spremembe ter združuje umetnost in recikliranje.

Ronja je skupaj z učiteljico likovne vzgoje Barbaro Lekše in učenci Osnovne šole Ivana Skvarče ustvarila razstavo, imenovano uSMETnost, na kateri so se predstavile številne “likovne živali”, ki so jih učenci ustvarili iz recikliranih materialov med poukom. Cilj projekta je bil ozavestiti pomen ohranjanja lepote in varnosti planeta Zemlja, našega edinega doma, tako za zdajšnje kot tudi za prihodnje generacije.

»Ni nujno, da smo popolni. Pomembno je, da vsak prispeva k pozitivnim spremembam,« je Ronjino ključno sporočilo, katerega je predstavila skozi razstavo.

Učenka, ki je delila svojo izkušnjo sodelovanja pri kreiranju razstave uSMETnost, je izpostavila moč skupnosti in pozvala k zmanjšanju količine odpadkov za reševanje našega planeta – našega edinega doma.

Do sedaj si je razstavo ogledalo več kot 70 obiskovalcev in je na voljo za ogled do 7. 12. 2023 v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi.

Vabljeni!

PR objava


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Milan Cerinšek
Naslednji članekJelena je obiskala je 23 mest