Pretekli vikend so v Francoskem Gedermeru potekale OPA igre mladih, kjer so se v smučarskih skokih pomerile kadetinje in kadeti letnikov 2008, 2009 in 2010 iz šestih držav. Med njimi tudi trije kisovški orliči.

Svoje mesto v slovenski ekipi kadetinj si je v Planici na kvalifikacijah priskakala Ula Vodlan (letnik 2010), pri kadetih se je v slovenske vrste na kvalifikacijah v Planici uvrstil Tej Logar (letnik 2009) ter z dobrim rezultatom na letošnjem Slovenskem pokalu Argeta še Lovro Percl Seručnik v ekipi kombinatorcev.

Ula Vodlan je v konkurenci dvajsetih deklet v posamezni kategoriji osvojila odlično šesto mesto, v ekipi Slovenije pa je s svojima sotekmovalkama osvojila zlato medaljo. Tej Logar pa je v konkurenci 40. tekmovalcev zasedel 18. mesto, ekipa Slovenije, v kateri je tekmoval, pa je na koncu pristala na šestem mestu od skupno 14. ekip.

Lovro Percl Seručnik je po skakalnem delu v posamezni tekmi vodil, v teku pa so sotekmovalci pokazali zobe, zato je tekmovanje zaključil na četrtem mestu z vsega osmimi sekundami zaostanka. V ekipnem delu pa so slovensko ekipo premagali samo kombinatorci iz Nemčije, tako da so se morali zadovoljiti s srebrom.

Poleg tega so slovenski tekmovalci po prvem dnevu tekmovanj po končanih posameznih tekmah priskakali in pritekli največ točk in tako pokorili vso konkurenco ter prejeli zlati pokal!

Kisovški orliči so še enkrat dokazali, da se v klubu dobro trenira in da kisovški orliči lahko posegajo po odličnih rezultatih tudi izven Slovenije. V klubu so lahko z uspehi izjemno zadovoljni tako z delom skakalcev kot trenerja Zvoneta Pograjca, ki jih pripelje do njih.

Tadej Logar

Foto: TL