Pretekli vikend so v nemškem Hinterzartnu potekale tekme  FIS Europa-Park Youth Cup za kadetinje in kadete do 15 let (letniki 2008, 2009 in 2010). Izbirne kvalifikacije so se odvijale v domači Planici 19. julija na skakalnici HS 80m.

Na kvalifikacijah so se pomerile tudi kisovške skakalke in skakalci. Uli Vodlan in Teju Logar se je uspelo uvrstitvi na tekmo in tako skupaj še z dvema dekletoma in tremi fanti zastopati slovenske barve na tem tekmovanju.

Letos je bilo na tekmi prisotnih 18 deklet in 40 fantov iz 9 držav. V soboto, 23. julija, so potekale posamezne tekme, kjer je Ula Vodlan (2010) zasedla šesto mesto, Teju Logar (2009) pa so se stopničke za malo izmuznile in je končal na četrtem mestu.

V nedeljo, 24. julija, pa so potekale še ekipne tekme, kjer so tako slovenske skakalke kot skakalci pometli z vso konkurenco. Osvojili so prvo mesto tako med dekleti kot med fanti in se okitili z zlatom. Za te mlade skakalke in skakalce so to neprecenljive izkušnje, če pa je prisoten še odličen rezultat, je popotnica še boljša.

Skakalce je vodil trener Smučarske zveze Slovenije Primož Triplat s pomočnikoma Vilijem Tepešem in Jožetom Berčičem. Ponosen je tudi domači trener Zvone Pograjc, ki vidi, da izpod njegovih rok prihajajo upi za slovensko skakalno prihodnost. SK Kisovec ima res mnogo kadetov, ki so v samem vrhu skakalcev mlajših letnikov v Sloveniji.

TL

Foto: SK Kisovec