Pretekli vikend so imeli policisti kar nekaj dela v vseh štirih zasavskih občinah. Ukvarjali so se z različnimi tatvinami. Kradli so denar in ročno uro, akumulator iz semaforja, dele bazena, parfume in še enkrat denar iz hiše. Obravnavali so štiri prometne nesreče, trikrat so se ubadali z drogami, dvakrat s kršenjem javnega reda in miru, z dvema pijanima voznikoma (eden je napihal kar 1,29 mg/l), manjšim požarom in drevesom čez cesto.


PP Hrastnik

V treh postopkih so policisti trem osebam zasegli manjše količine snovi, za katere sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledijo ustrezni prekrškovni postopki.

V soboto pozno zvečer so policiste obvestili o glasni glasbi v stanovanju, kršitelju so izrekli opozorilo.


PP Trbovlje

V soboto v popoldanskem času so policisti obravnavali tatvino gotovine in ročne ure sive barve na bazenu v Trbovljah.

V nočnem času so obravnavali tatvino akumulatorja iz semaforja na gradbišču krožišča pri stadionu.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o tatvini delov bazena iz trgovine v Kisovcu.

V soboto so jih obvestili o tatvini parfumov v drogeriji v Zagorju ob Savi.

V nedeljo v zgodnjih jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Moravč.

Ta dan so obravnavali tudi prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je pripetila na parkirišču v Zagorju ob Savi.

Policiste so obvestili o poškodbi vozila zaradi povoženega kamna na glavni cesti Litija – Zagorje ob Savi.


PP Litija

V petek so policisti v Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjad. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Okoli 19. ure so Litiji ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Ob 20.30 so Veliki Kostrevnici ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,29 mg/l). Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto ponoči so v Gradiških Lazah obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

Dopoldan so v Tepah obravnavali vlom v hišo. Neznani storilec je vlomil skozi okno in iz hiše ukradel za okoli 2.500 evrov denarja.

Okoli 13. ure so obravnavali manjši požar. Pri podiranju stare lesene lope se je zaradi vročine vžgal les, ki ga je občan pogasil sam. Materialna škoda ni nastala.

V poznem večernem času je v Litiji preko ceste padlo drevo, ki je oviralo promet. Policisti so zavarovali kraj do prihoda pristojnih delavcev, ki so drevo odstranili.


Savus

Fotografija je simbolična