V petek, 29. julija, ob 21. uri bo na mestni ploščadi v Zagorju premiera filma Orkester, v katerem sodeluje tudi Pihalni orkester Svea Zagorje.

Priprave na snemanje in snemanje filma so se odvijali med oktobrom 2019 in februarjem 2020. Režiser filma je Zagorjan Matevž Luzar, ki je julija 2022 na Mednarodnem filmskem festivalu Cinedays v Skopju za režijo filma Orkester prejel srebrno zvezdo za najboljšega režiserja. Več o tem na tej povezavi.

Film je nastal v koprodukciji RTV Slovenija, Napravi film iz Zagreba, Viba filmom ter številnimi drugimi. Pri snemanju pa so sodelovali tudi godbeniki in godbenice Pihalnega orkestra Svea Zagorje. Producentka filma je Petra Vidmar iz produkcijske hiše Gustav Film, direktor fotografije Hrastničan Simon Tanšek, scenografka Katja Šoltes, montažerka Jelena Maksimović, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Eva Uršič in oblikovalec zvoka Julij Zornik.

Igralska zasedba: Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Gregor Zorc, Alexander Mitterer, Marie Hofstätter, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav, Vesna Pernarčič, Ana Facchini, Mateja Pucko, Mojca Funkl, Marinka Štern, Ela Murko, Ines Pavlič, Matej Abrahamsberg, Marjana Mlinarič Pikelj in Klaudia Reichenbacher.

Od 29. julija naprej bodo film vrteli v letnih kinih, od 11. avgusta dalje pa tudi v slovenskih kinematografih.

Savus

Foto: arhiv Savus