sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ukradli so drva

Zasavski policisti so imeli pretekli teden precej pisano delo. Obravnavali so štiri prometne nesreče, tudi alkoholiziranega voznika. Sicer pa so se ukvarjali še s prepovedano drogo, nasiljem v družini, spletno goljufijo, zanemarjanjem mladoletnih oseb, črnim odlagališčem, nepravilnim parkiranjem, poškodovanjem tuje stvari. Našli so bankovec in denarnico, obravnavali so še poskus vloma, tatvino v trgovini in tatvino drv te spuščenega psa, ki je ugriznil fanta na skiroju.


PP Hrastnik

V ponedeljek v dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, neznani storilec je z ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu.

V torek je policistom najditelj prinesel bankovec ki ga je našel v bankomatu.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini.

Obravnavali so tatvino drv na Dolski cesti.

Obravnavali so poskus vloma v stanovanjsko hišo v Zagorju, nastala je samo materialna škoda, storilec ni ničesar odnesel.


PP Trbovlje

V ponedeljek v  jutranjem času se je na parkirišču pred večstanovanjsko zgradbo v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

V popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča. Otrok je s kolesom zapeljal iz ceste in nato z vožnjo nadaljeval po površini, ki ni namenjena za promet vozil (stopnice), pri tem je padel ter se poškodoval. Pri vožnji ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade.

Policisti so prejeli prijavo občanke, da je neznanec brez njene vednosti opravil spletni nakup z njeno plačilno kartico in jo pri tem oškodoval za nekaj sto evrov.

V večernem času so dvema osebama na območju Trbovelj zasegli neznano snov za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo izvedli prekrškovni postopek.

V četrtek so policiste obvestili o sumu zanemarjanja mladoletnih oseb, v primer pa je aktivno vključen pristojni Center za socialno delo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

V večernem času so policiste obvestili o tatvini artiklov v manjši vrednosti iz trgovine v Trbovljah, ki jo je izvršil neznanec.

V nočnem času so intervenirali pred gostinskim lokalom v Trbovljah, ker naj bi se nahajal moški, ki je imel pri sebi nevarne predmete. Zasegli so mu jih, čaka ga še postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti na območju Trojan zaznali črno odlagališče odpadkov. O zadevi so obveščali pristojni medobčinski inšpektorat.

V torek so policiste obvestili, da je občana med vožnjo s skirojem v Zagorju ob Savi napadel pes sprehajalca in ga ugriznil v nogo. Lastnika psa čaka ustrezen ukrep skladno z določili Zakona o zaščiti živali.

V sredo so policiste obvestili o najdbi denarnice z vsebino na območju Zagorja ob Savi, ki so jo vrnili lastniku.

Policiste so obvestili o prometni nesreči z manjšo poškodbo na območju Kisovca. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V četrtek zjutraj so policiste obvestili o nepravilno parkiranih vozilih na območju Zagorja ob Savi. Policisti so na dve nepravilno parkirani vozili izdali obvestilo o prekršku.

V večernem času so policiste obvestili o prometni nesreči  z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola (1.05 mg/l alkohola v izdihanem zraku), zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Prav tako so izdali plačilni nalog, čaka ga še predlog na pristojno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor