Zasavski policisti so imeli pretekli teden nekaj več dela s prometnimi nesrečami (11), na srečo ni bilo hujših. Obravnavali so še kršitve javnega reda in miru (2) in dva alkoholizirana voznika. Ta teden so kradli kot srake (kotel z žganjekuho, žensko torbico, izdelke v trgovini, denarnico in celo očala). Ukvarjali so se še z gospodarskim kriminalom, izsiljevanjem, drogo, objestnim voznikom,  pogrešano osebo in prebežnikom v tovornjaku.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Hrastnik – Zidani most.

V torek so obravnavali tujca, ki je na tovornem vozilu nezakonito prestopil državno mejo. Po postopku so ga nastanili v azilnem domu, saj je podal prošnjo za mednarodno zaščito.

V torek zvečer so policiste obvestili o pogrešani osebi, ki pa so jo do naslednjega dne zjutraj že našli. Z njo je vse v redu.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Prijaviteljici so v trgovini ukradli denarnico in jo s tem oškodovali za okoli 300 evrov.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru – spor med občanoma. Kršitelju so izdali plačilni nalog. Pri obravnavi kršitve so zasegli zeleno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, sledi ustrezen ukrep.

V torek so pri redni kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so osebni avtomobil, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine. Prijaviteljici so ukradli denarnico in jo s tem oškodovali za okoli 100 evrov.

V sredo so obravnavali tatvine v trgovini. Znani osumljenec je ukradel dvoja bralna očala in s tem oškodoval trgovino za okoli 25 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Pri vozniku osebnega avtomobila je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V četrtek so pri redni kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali tri trčenja v divjad.

Ukvarjali so se z izgubljeno registrsko tablico na relaciji Zagorje – Ljubljana.

Obravnavali so kaznivo dejanje izsiljevanja.

V torek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo, kjer je nastala materialna škoda. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Posredovali so na javnem kraju, kjer sta se sprla dva občana. Policisti so udeležencema izdali plačilna naloga.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje vloma v gospodarski objekt, od koder so ukradli kotel za žganjekuho in orodje. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Občan je na PP prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu.

Pri kontroli prometa so policisti osebi zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Snov so poslali v analizo, sledi ustrezen ukrep.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču z manjšo materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.


PP Litija

V ponedeljek dopoldan so policiste obvestili o objestnem vozniku, ki je s

prehitevanjem skoraj povzročil prometno nesrečo pri Zgornjem Logu. Kršitelja so ustavili v Kresnicah in mu izdali plačilni nalog.

Policiste so obvestili o sporu med občani.

V torek so jih obvestili, da je v naselju Litija neznanec ukradel žensko torbico. Škoda: okoli 200 evrov.

Popoldne so jih obvestili o tatvini izdelkov v trgovini v vrednosti okoli 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba zoper znanega osumljenca.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v naselju Litija.

V sredo so obravnavali dve trčenji v divjad v naselju Konj in pri naselju Polšnik.

Obveščeni so bili o kaznivem dejanju s področja gospodarske kriminalitete.

V četrtek je v naselju Bogenšperk prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Kršiteljica je vozila osebni avtomobil iz smeri Temenice proti Litiji. Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozila po desni strani vozišča, zato je trčila v nasproti vozeče vozilo. Izdali so ji plačilni nalog.

Obravnavali so spor med občani, izdali so plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus