Društvo invalidov Hrastnik je 12. aprila izvedlo prvi kopalni dan v tem letu. V Terme Banovci se je z avtobusom podalo 47 invalidk in invalidov društva.

Tudi tokrat smo se zbrali na tržnici v Hrastniku ob 7. uri zjutraj. Pot nas je vodila preko Dola in Marnega, kjer smo pobrali še ostale naše člane in naprej do Celja na avtocesto vse do počivališča Tepanje, kjer smo se ustavili, pretegnili noge in se okrepčali z jutranjo kavico.

Po postanku smo pot nadaljevali vse do Term Banovci, kjer nas je sprejela uslužbenka na recepciji. Sledilo je celodnevno kopanje, vmes odlično kosilo in verjemite, bilo je enkratno vzdušje in resnično smo se imeli lepo. Priznati pa moramo, da te tudi voda dokaj utrudi in vsi smo že komaj čakali povratka domov. Po dogovoru s šoferjem smo naredili še en postanek v restavraciji Hohkraut med Celjem in Laškem, saj se ve zakaj – da smo si kupili kremne rezine za domov. Domov smo prispeli ob osmi uri zvečer, resnično vsi zadovoljni, zato vsem udeležencem hvala za udeležbo na kopalnem dnevu, v upanju da nas bo naslednjič v Termah Paradiso Dobova še več.

Rajko Žagar

Foto: DI Hrastnik