Pretekli teden so imeli policisti kar nekaj dela v vseh štirih zasavskih občinah. Ukvarjali so se z devetimi manjšimi prometnimi nesrečami in različnimi tatvinami. Kradli so akumulator iz semaforja, prednji meglenki in evro palete. V Trbovljah so 77-letniku zasegli vozilo, saj je vozil brez vozniške, napihal pa kar 0,64 mg/l. Policisti so obravnavali internetno še štiri kršitve javnega reda in miru, nasilje v družini, izsiljevanje mladoletnika, zatajitev najdene denarnice, nezakonit lov in vrnili dva najdena mobilnika.


PP Hrastnik

V ponedeljek so posredovali v gostinskem lokalu, kjer je prišlo do kršitve javnega reda oziroma spora dveh oseb. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V sredo so občanu zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek je vodja gradbišča sporočil, da so ukradli akumulator na prenosnem semaforju. Materialna škoda znaša 250 evrov, sledi kazenska ovadba.

Na trboveljskem kopališču je 46-letni občan kršil javni red in mir, policisti so mu izdali plačilni nalog

Pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili 77-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da ga upravlja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,64 mg/l. Vozniku so vozilo zasegli, prepovedali nadaljnjo vožnjo, na pristojno okrajno sodišče pa so poslali obdolžilni predlog.

V torek je na zasebnem parkirnem prostoru na Mestnem trgu prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnih avtomobilov. Nastala je materialna škoda okrog 2000 evrov. Policisti so opravili ogled in napisali uradni zaznamek.

V sredo so policisti po zaznanem kaznivem dejanju nasilja v družini v Trbovljah 23-letnemu storilcu izrekli prepoved približevanja do žrtve, ki jo je preiskovalni sodnik podaljšal še za dodatnih petnajst dni. Storilca čaka kazenska ovadba, prav tako se je v reševanje vključila pristojna enota Centra za socialno delo zaradi ustrezne zaščite žrtve.

V četrtek so policisti po klicu občana intervenirali v stanovanjskem bloku v Trbovljah, kjer je 65-letni občan motil nočni mir in počitek. Izdali so mu plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o tatvini euro palet na območju Zagorja ob Savi.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V popoldanskem času so policiste obvestili o vožnji kros motorja na Izlakah, ki pa ga niso izsledili.

V torek v dopoldanskem času se je na policijsko postajo zglasila občanka, ki je prinesla najden mobilni telefon, ki so ga vrnili lastniku.

V sredo v jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Hrastnika.

Iz vozišča glavne ceste Zagorje ob Savi – Litija so policisti odstranili večji kamen, ki je predstavljal nevarnost za udeležence prometa.

V popoldanskem času je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prinesla najden mobilni telefon. Vrnili so ga lastniku.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja. Neznani storilec je preko spletnih aplikacij izsiljeval mladoletnega oškodovanca. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu in bodo o zbranih informacijah obveščali Okrožno državno tožilstvo.


PP Litija

V ponedeljek okoli 15.40 so na Vačah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo dveh vozil zaradi nepravilnega srečanja. Izdali so obvestilo o odstopu od obravnave.

Popoldne so v Litiji obravnavali prometni dogodek. Voznik vozila je zaradi neprevidnega odpiranja vrat poškodoval drugo vozilo, parkirano poleg njega.

V torek so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve. Občanka je na vlaku Ljubljana – Litija pozabila denarnico, ki so jo je prilastil neznani storilec.

Ob 15.20 uri se je na glavni cesti v Senožetih zgodila prometna nesreča. Voznica osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. V nesreči je bila lažje poškodovana, čaka jo prekrškovni postopek.

Zvečer so v Litiji pri kontroli prometa občanu zasegli osebno vozilo, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V sredo zvečer so pri Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja nezakonitega lova. Neznanec je ustrelil srno, ki jo je našel revirni lovec in obvestil policijo. Kaznivo dejanje se še raziskuje.

V četrtek dopoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine. Neznani storilec je iz vozila Renault Clio odtujil obe prednji meglenki. Škode je za 200 evrov, kaznivo dejanje še preiskujejo.

Popoldan so v Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 18.30 so v Jevnici na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v podvoz pod železnico. Nastalo je za okoli 5000 evrov škode. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Zvečer so v Spodnjem Logu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Savus

Fotografija je simbolična