sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Učili so se rolanja

Alpska sekcija Smučarskega kluba Zagorje je v maju pripravila šolo rolanja za otroke. Že lani je bila šola odlično sprejeta, tako se jo je letos udeležilo še več otrok. Okrog 15 se jih je priključilo začetni, še enkrat toliko pa napredni skupini.
Male nadobudneže so učili vodja tečaja Ksenija Kranjc in učitelji smučanja Kaja Klančišar, Neja Zupan, Pia Zupan, Tamara Navrboc, Mojca Lebar in Anja Žibert. »Če bi imeli prostora več,« je povedala Ksenija Kranjc, »bi lahko sprejeli še več otrok. Zanimanje je bilo res veliko.«  Kranjčeva je tudi poudarila, da sta jih pri izvedbi šole rolanja podprli tako Občina Zagorje kot Policijska postaja Zagorje.

Otroci so se rolanja učili štirikrat po dve uri. Začeli so na igrišču pred telovadnico OŠ Toneta Okrogarja in nadaljevali z vajami na parkirišču ob stavbi RCR. Na vroč pomladni dan pa so tečaj rolanja uspešno zaključili na mestni ploščadi, ki se je spremenila v pravi rolerski poligon. Na njem so otroci prikazali vse, kar so se v šoli rolanja naučili. Rolali so tudi skozi mestni park in drevored ter s tem uspešno opravili tudi terensko vožnjo. Ob zaključku tečaja so vsi prejeli priznanja in sladko nagrado.

Sicer pa Smučarski klub Zagorje ne miruje in otrokom tudi v času šolskih počitnic ponuja aktivno preživljanje prostega časa. Razpisani so že termini za poletni športni tabor z adrenalinskimi dnevi v juniju in športno adrenalinski teden v avgustu.

ZT

Isti avtor