Občina Trbovlje je zaradi slabe vremenske napovedi prestavila termin čistilne akcije Očistimo Trbovlje na naslednjo soboto, 22. aprila, od 9. do 12. ure. Spomnimo, da bo imela letošnja čistilna akcija dobrodelno noto, zato si še toliko bolj prizadevajo, da bo uspešna in da se je bodo občani udeležili v čim večjem številu.

Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki bo Občina Trbovlje namenila 1 evro, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur za trboveljske otroke. Cilj akcije je, da zberemo dovolj sredstev, da v juniju, ko praznuje tudi naše mesto, za en dan peljemo na morje poln avtobus nasmejanih otrok.

Na dan čistilne akcije, 22. aprila, bodo lahko občani v dopoldanskih urah material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko občani odložili na kar osmih lokacijah: avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), Zbirni center Neža. Zbirni center na Neži bo na dan čistilne akcije odprt dlje kot običajno, zato bodo lahko občani tja prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retju, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti.

Savus

Foto: Občina Trbovlje